Olieafscheider en slibvangput

Olieafscheiders en slibvangputten

Olie en slib zijn een onveilige stoffen in het afvalwater. In vergunningen voor wasstraten, pompstations en garages etc. worden voorschriften gesteld om de lozing van olie en slib in het riool en het oppervlaktewater te beperken. Hiervoor dient een olieafscheider of slibput geplaatst worden.

Olieafscheiders en slibputten worden gebruikt in bijvoorbeeld garages, pompstations en wasstraten om het afvalwater dat vrijkomt, niet direct in het riool te laten lopen. Tijdens reparatiewerkzaamheden, het wassen van auto’s of tanken, komt veelvuldig voor dat er olie, slib of benzine op de grond terecht komt en blijft liggen. Door een regenbui of plassen water op de oppervlakte, kunnen deze vloeistoffen gemakkelijk mengen en in het riool terecht komen. Met een olieafscheider of slibvangput wordt dit zo veel mogelijk voorkomen.

Olieafscheider en slibvangput legen

Elk bedrijf waar oliehoudend afvalwater en/of slib vrijkomt, is wettelijk verplicht de olieafscheider of slibvangput periodiek te laten legen. Dit moet gebeuren door een specialist met het juiste werkmateriaal. Zegwaard helpt u hier graag bij! U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw olieafscheider of slibvangput eenmalig te laten legen, maar het is ook mogelijk om een onderhoudscontract bij ons af te sluiten.

Onderhoud wasstraten, garages en pompstations

Door preventief onderhoud aan uw olieafscheider of slibvangput en de leidingstelsels, voorkomt u dat u en uw klanten voor vervelende verrassingen komen te staan. Bij het onderhoud wordt levensduur van uw olieafscheider en slibvangput zo lang mogelijk verlengd en heeft u er tijdens uw dagelijkse werkzaamheden geen omkijken naar!

Gratis en vrijblijvend advies

Wilt u gratis advies over uw olieafscheider of slibvangput? Of wilt u graag een inspectie zodat u weet hoe de status eruitziet en of u onderhoud nodig heeft? Neem geheel vrijblijvend contact op via 015 – 262 61 61. Wij helpen u graag!

Reinigings- of reparatieklus?
Neem contact op!

Vestiging Delft
015 262 61 61

  • Actief in heel Nederland
  • Geavanceerd werkmateriaal
  • Flexibele service
  • Gecertificeerde afvoerder
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 VCA SCL-trede-2-wit