Vetput legen

Wanneer is mijn vetput vol?

Een vetput dient tenminste één keer per jaar en zo vaak mogelijk gereinigd te worden, als voor een goede werking noodzakelijk is. Wanneer uw vetput of vetafscheider vol is, kunt u dat zien aan bepaalde waarden. De laagdikte van het vet mag maximaal 16 cm bedragen en het slibgedeelte mag voor maximaal 50% gevuld zijn met slib. Indien één van deze maximale waarden wordt overschreden, is de afscheider vol en dient deze geleegd en gereinigd te worden.

Vetput legen

Het reinigingsproces van uw vetput is een vak op zich en benodigd veel kennis. Daar kunt u hulp bij gebruiken. Zegwaard neemt uw werk uit handen en zorgt ervoor dat u in de toekomst niet voor vervelende verrassingen komt te staan, zoals stankoverlast, verstoppingen en storingen in uw vetput of vetafscheiders.

Bij iedere klus richten wij ons op alle hoofdzakelijke onderdelen en de kwaliteit van uw vetput. Onze missie is om met de reiniging de levensduur van uw vetput te verlengen. De leging van uw vetput wordt vakkundig uitgevoerd en wij spuiten het leidingwerk van de vetput schoon met een kleine hogedrukslang met roterende vuilfrees. Hiermee worden alle aangekoekte vetresten weggespoten en direct met de rest van het vet in de afscheider afgevoerd.

Gecertificeerd personeel

De vakkundigheid van onze medewerkers maakt een groot verschil in het reinigingsproces van uw vetput. Zij volgen vanaf hun eerste dag bij ons een opleiding en beschikken over de benodigde papieren. Er zal dus altijd een gecertificeerde medewerker bij u op locatie verschijnen.

Preventief onderhoud

Wilt u graag geen omkijken meer hebben aan uw vetput? Dan kunnen wij deze ook voor u regelmatig onderhouden met preventief onderhoud. Klik hier meer informatie.

Gratis en vrijblijvend advies

Wilt u gratis advies of een inspectie van uw vetafscheider of vetput, omdat u verwacht dat deze een onderhoudsbeurt nodig heeft? Of functioneert deze niet goed meer? Neem geheel vrijblijvend contact op via 015 – 262 61 61. Wij helpen u graag!

Reinigings- of reparatieklus?
Neem contact op!

Vestiging Delft
015 262 61 61

  • Actief in heel Nederland
  • Geavanceerd werkmateriaal
  • Flexibele service
  • Gecertificeerde afvoerder
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 VCA SCL-trede-2-wit