Wet- en regelgeving

Lozing van afvalwater

Het lozen van plantaardige of dierlijke oliën of vetten in het openbaar riool is ongewenst, doordat gestold vet zich in het riool kan gaan afzetten. Dit vermindert de afvoercapaciteit en kan zelfs tot een verstopping leiden in het riool. Bovendien kunnen vetzuren het riool aantasten, waardoor de levensduur hiervan aanzienlijk wordt verkort.

Een vetput, septic tank, olieafscheider en slibvangput zijn oplossingen om verstoppingen en aantastingen van de gemeenteriolering te voorkomen. Maar aan welke eisen moeten deze voldoen en welke wettelijke richtlijnen zijn hierbij van toepassing?

Bescherming van het riool, wet- en regelgeving

Wij begrijpen het goed als u door allerlei berichten niet meer weet aan welke richtlijnen u moet voldoen. Om geen risico te lopen en een flinke boete te riskeren, adviseren wij u graag met een passend advies welke constructie het beste bij uw situatie past.

Daarnaast kunnen we ervoor zorgen dat uw vetput, septic tank, olieafscheider of slibvangput altijd op tijd geleegd wordt volgens de wettelijke richtlijnen. Hierdoor heeft u er geen omkijken meer naar en bent u verzekerd van vakkundig onderhoud.

Gratis en vrijblijvend advies

Wilt u gratis advies over de wet- en regelgeving omtrent uw vetput? Neem geheel vrijblijvend contact op via 015 – 262 61 61. Wij helpen u graag!

Reinigings- of reparatieklus?
Neem contact op!

Vestiging Delft
015 262 61 61

  • Actief in heel Nederland
  • Geavanceerd werkmateriaal
  • Flexibele service
  • Gecertificeerde afvoerder
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 VCA SCL-trede-2-wit