Septic tank

Wat is een septic tank?

In Nederland wordt afvalwater via een rioolwaterzuiveringsinstallatie gezuiverd. Indien er geen rioolaansluiting mogelijk is, bijvoorbeeld vanwege te grote afstanden, moet het afvalwater op huisniveau voorzien worden van een septic tank.

Een septic tank is een waterdichte ondergrondse tank, die voornamelijk gebruikt wordt voor de zuivering van huishoudelijk afvalwater afkomstig van toiletten, een douche en bad. Bezinkbare delen worden tijdens de zuivering van de vloeistof gescheiden door zwaartekracht. Het bezinkbaar materiaal vormt een verzamelplaats voor bacteriën en blijft achter in de tank, waardoor het belangrijk is om de septic tank regelmatig te reinigen.

Septic tank plaatsen

Wilt u een septic tank kopen? Dan is het handig als deze ook direct geplaatst kan worden door een specialist met kennis over de actuele wetregelgeving. Zegwaard is uw specialist en beheerst door jarenlange ervaring alle facetten op dit gebied. De medewerkers volgen vanaf hun eerste dag een opleiding en zijn in het bezit van alle benodigde papieren zoals kraan- en hijsbewijzen. Zo zullen alle plaatsingen succesvol worden uitgevoerd volgens de wettelijke richtlijnen.

Wat u qua bedrag kan verwachten bij een septic tank? Dit hangt af van onder andere de maat en constructie, die u nodig heeft. Zegwaard adviseert u graag vrijblijvend en gratis met welke tank het beste bij uw situatie past!

Septic tank legen en reinigen

Heeft u al een septic tank en wilt u deze laten legen? Na verloop van tijd hopen de reststoffen in uw septic tank op. Dit is het moment dat uw septic tank geleegd en gereinigd moet worden. Door uw septic tank vakkundig te laten legen en reinigen door Zegwaard, loopt u niet het risico dat u wordt blootgesteld aan allerlei ziekteverwekkers.

Daarnaast kunnen er bij het legen en reinigen van een septische tank gevaarlijke gassen vrijkomen, zoals methaan, ammoniak, waterstofsulfide. Zegwaard zorgt ervoor dat dit wordt voorkomen en dat er altijd een gecertificeerde medewerker en werkmateriaal aanwezig zijn!

Gratis en vrijblijvend advies

Wilt u gratis advies of een inspectie van uw septic tank, omdat u verwacht dat deze een onderhoudsbeurt nodig heeft? Of functioneert deze niet goed meer? Neem geheel vrijblijvend contact op via 015 – 262 61 61. Wij helpen u graag!

Reinigings- of reparatieklus?
Neem contact op!

Vestiging Delft
015 262 61 61

  • Actief in heel Nederland
  • Geavanceerd werkmateriaal
  • Flexibele service
  • Gecertificeerde afvoerder
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 VCA SCL-trede-2-wit