Vetputten

Wat is een vetput of vetafscheider?

Vetputten of vetafscheiders zijn bedoeld om vettige afvalstoffen, zoals overtollig dierlijk vet of olie, te scheiden van de normale afvalproducten in het rioleringswater. Hierdoor wordt voorkomen dat deze stoffen zich kunnen afzetten in het rioleringsstelsel en er een verstopping in de riolering ontstaat.

Voornamelijk in de horeca en andere facilitaire afdelingen zijn vetafscheiders van groot belang. Ook dienen vetputten en vetafscheiders te worden gebruikt bij bedrijven waar plantaardige en/of dierlijke vetten vrijkomen in de afvalwaterstroom, zoals slagerijen, visverwerkers en bakkerijen. Deze regelgeving bestaat puur om het openbare riool te beschermen tegen verstopping.

Vetput plaatsen

Horecaondernemingen en organisaties in de voedingsmiddelenindustrie zijn verplicht een vetput of vetafscheider te plaatsen. Echter is dit een flinke investering en is een vetput in verschillende soorten te bevestigen. Het is dan ook van belang dat dit door een specialist wordt gedaan.
Bekijk hier meer informatie.

Vetput legen

Een vetput dient tenminste één keer per jaar en zo vaak mogelijk gereinigd te worden, als voor een goede werking noodzakelijk is. Het reinigingsproces van uw vetput is een vak op zich en benodigd veel kennis. Daar kunt u hulp bij gebruiken. Zegwaard neemt uw werk uit handen en zorgt ervoor dat u in de toekomst niet voor vervelende verrassingen komt te staan.
Bekijk hier meer informatie.

Vetput reparatie

Het kan voorkomen dat uw vetput niet meer functioneert zoals voorheen en dat er voor een bepaald onderdeel een reparatie benodigd is. Maar wanneer uw vetafscheider op een moeilijk te bereiken plek is geplaatst, wilt u het liefste zo weinig mogelijk hinder ervaren tijdens de reparatie. Zegwaard begrijpt dit en herstelt uw vetput zonder te demonteren.
Bekijk hier meer informatie.

Leidingwerk schoonmaken

Naast het legen van uw vetput, is het ook erg belangrijk om het leidingwerk regelmatig te reinigen. Wanneer hier geen aandacht aan wordt besteed, ontstaat er achterstallig onderhoud en is er een grote kans op ontstopping. Dit wilt u uiteraard voorkomen.
Bekijk hier meer informatie.

Reinigings- of reparatieklus?
Neem contact op!

Vestiging Delft
015 262 61 61

  • Actief in heel Nederland
  • Geavanceerd werkmateriaal
  • Flexibele service
  • Gecertificeerde afvoerder
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 VCA SCL-trede-2-wit