Vetton met keukenafval

Milieuregels

De afgelopen jaren zijn de milieuregels voor de horeca aanzienlijk verscherpt, waarbij een aantoonbare en duurzame verwijdering van (vloei)stoffen verplicht is gesteld. Dit geldt ook voor het legen van uw vettonnen met keukenafval zoals gebruikte frituurvetten en frituuroliën. Wanneer er sprake is van het verkeerd afvoeren van deze oliën, kunnen er schadelijke stoffen in het milieu komen. Hierbij is er een kans op een flinke boete.

Ophaalservice frituurvet en frituurolie

Zegwaard Rioolbeheer zorgt ervoor dat u als ondernemer geen risico loopt en geen omkijken meer heeft naar uw vettonnen. Hoe we dit realiseren? Wij bieden een regelmatige ophaalservice aan voor snackbars, restaurantketens, cateringbedrijven en zorginstellingen etc.

Wij stellen onze service af op basis van uw gebruikershistorie. Mocht uw vetton bijvoorbeeld eerder vol zijn, dan kunt u een aanpassing in de planning van de ophaalservice maken. We zullen uw afval dan eerder komen afvoeren, wanneer het u het beste uitkomt. Na het ophalen van uw vettonnen, ontvangt u van ons een afnamebewijs, waarmee u kunt aantonen dat er een duurzame verwijdering en verwerking van uw gebruikte frituurvet heeft plaatsgevonden. Zo bent u altijd goed verzekerd en loopt u geen risico.

Frituurvet en frituurolie opslaan

Hoe u het beste uw gebruikte frituurvet of frituurolie kunt opslaan? Volg het onderstaande stappenplan:

  • Laat het frituurvet of de frituurolie eerst afkoelen;
  • Giet het frituurvet of de frituurolie in de blauwe vetton;
  • Doe geen ander afval en water in de ton;
  • Sluit de vetton goed af.

Gratis en vrijblijvend advies

Wij helpen u graag met een vrijblijvend gratis advies voor het professioneel afvoeren van uw vettonnen. Neem contact op via 015 – 262 61 61 en laat u adviseren door een specialist.

Reinigings- of reparatieklus?
Neem contact op!

Vestiging Delft
015 262 61 61

  • Actief in heel Nederland
  • Geavanceerd werkmateriaal
  • Flexibele service
  • Gecertificeerde afvoerder
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 VCA SCL-trede-2-wit